Over Veenstra Betonboor- en Zaagbedrijf

Vakbekwaamheid en de daaraan gekoppelde kwaliteitsgarantie is voor de heer J. Veenstra van het betonboor- en zaagbedrijf VBZ in Grootegast het uitgangspunt voor de relatie met klanten. “Vakbekwaamheid en kwaliteit hebben we hoog in ons vaandel. We houden ons ook aan de afspraken die we maken. Daarom ben ik er van overtuigd dat er voor ons altijd voldoende werk zal zijn. Daarbij zijn we niet de goedkoopste, want dat zou niet goed zijn. Maar we zijn zeer zeker ook niet de duurste in onze branche”, benadrukt dhr. Veenstra.

Referenties

De oprichting van Veenstra Betonboor- en Zaagbedrijf

Veenstra begon na een LTS-opleiding in de bouw als loodgieter en cv-monteur. Daarna was hij tien jaar voor een bedrijf vertegenwoordiger in bevestigingsmateriaal, zaagbladen en diamantboren. “Ik verkocht veel. Er was duidelijk een markt voor die apparatuur en vooral toen het diamantboren in de bouwnijverheid op kwam zetten. Toen ik dat zag gebeuren, was het me duidelijk dat er in die markt ook voor mij plaats zou zijn en besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik had het voordeel dat ik de noordelijke bouwwereld goed kende, zodat er vanaf het begin genoeg klanten voor me waren.” Op 1 maart 1988 nam Veenstra een kleine, bestaande onderneming op het gebied van betonboren over en vestigde hij zich als zelfstandig ondernemer in een pand aan de Bovenweg in Grootegast. Daarmee zat hij met zijn bedrijf in het hart van de drie noordelijke provincies, waarbij er van origine al een extra sterke binding bestond met de Friese klantenkring.

”Ons werkgebied ligt in principe in de drie noordelijke provincies en Grootegast is daarbij ideaal gelegen. Of ik nu naar Harlingen, Delfzijl, Emmen of Hoogeveen moet, ik ben er altijd binnen een uur.”

Dhr. Veenstra startte Veenstra Betonboor & Zaagbedrijf VBZ met twee werknemers. ”We hadden vanaf het begin twee volledig voor het boren en zagen ingerichte bussen met apparatuur en gereedschap en waren daarmee bijna voortdurend op pad. Inmiddels hebben we acht mensen aan het werk en zes bussen op de weg.” In 2007 is het bedrijf van de Bovenweg 35 naar de Legolaan 10 te Grootegast verhuisd.

Contact opnemen

Legolaan 10
9861 AT Grootegast
0594 – 61 32 57
0594 – 61 42 32
info@vbz-grootegast.nl

Bel mij terug